Ribič Pepe - Spletna stran

Drugo

Bralci spletne strani in uporabniki Facebooka so Ribiču Pepetu poslali vprašanja, ki so zbrana v spodnjem intervjuju. Kdo je Ribič Pepe brez kape in brkov, ali bomo oddajo gledali tudi naslednje leto in drugo najdete v spodnjem pogovoru.

Sta se ustvarjalca pri snovanju serije Ribič Pepe zgledovala po kakšnem že poznanem otroškem liku ali TV-oddaji?
Pri snovanju oddaje Ribič Pepe se ustvarjalci zgledujemo po vseh sortah oddaj, filmov, knjig in situacij vsakdanjega življenja. Naši liki imajo svoje vzornike iz sveta pravljic, stripov, lutkovnih predstav in idej, ki nam jih sporočajo naši gledalci. Res pa je, da noben od likov ni prevladal do te mere, da bi ga lahko posebej imenovali.

Kdo je Pepetov vzornik?
Pepetovi vzorniki so vsi tisti dedki in babice, ki imajo zelo radi svoje vnučke in jim zato pripovedujejo zanimive zgodbe ter jih učijo risarskih in ročnih spretnosti, ki jih očki in mamice moderne dobe niso vešči.

Kje Ribič Pepe najde navdih in ideje?
Ideje se prikradejo kar same od sebe, navdih pa najlažje najdem v družbi najmlajših. V njihovi družbi vedno znova začutim, kaj jim je zanimivo in česa bi se radi naučili.

Kdo je Ribič Pepe, ko sname staro mornarsko kapo in odlepi brke?
Ko sname brke in kapo, Ribič Pepe postane Igor Ribič, ilustrator in grafični oblikovalec, predvsem pa očka štirih otrok in dedek dveh vnukov.

Nam lahko zaupate kakšno zabavno anekdoto s snemanja?
Vsa naša snemanja so polna smeha in dobre volje. Največji šaljivec pa je Kakadudu oziroma Lucija Ćirović, ki se še posebej rad ponorčuje iz Pepeta, ki v novem virtualnem studiu stoji v modro pobarvani sobi, pokrajino pa mu dodajo kasneje v režiji. Zato pogosto misli, da stoji na pomolu, v resnici pa stoji na vodni gladini in takrat Kakadudu, seveda, poči od smeha.

Katere 3 dogodke iz leta 2011 bi izpostavili?
V letu 2011 smo dobili novega režiserja, legendarnega Tuga Štiglica, ki je posnel že serijo filmskih uspešnic, zamenjali smo tudi studio, saj zdaj snemamo v tako imenovani virtualni scenografiji. Končno pa je izšla tudi zgoščenka, ki jo je Pepe posnel skupaj s skupino Čuki.

Ali bo oddaja Ribič Pepe na malih zaslonih ostala tudi v letu 2012?
Tudi v letu 2012 bo Pepe ostal na malih televizijskih zaslonih, saj se z urednicami že pogovarjamo o novih 22 epizodah, ki jih bomo posneli v poletnih mesecih.

Česa se v letu 2012 najbolj veselite?
V letu 2012 se veselim novih epizod, ki bodo še bolj razigrane, glasbene in otrokom prijazne kot dosedanje.